P.U.P. by Barblade

 

#pandemicproofevents

4 pasi simpli pentru a-ti face o petrecere in deplina siguranta

Pasul 1: Gaseste o resedinta privata. Poate fi a ta sau a altcuiva sau poti inchiria

Pasul 2: Bar privat. Un bar care se infiinteaza pentru tine si ii serveste doar pe ai tai. Ai meniu personalizat doar cu  bauturile care iti plac

Pasul 3: De mancare. Fie ca este buffet privat, catering sau on-site cooking... diversitatea este la cote maxime

Pasul 4: Entertainment. Un laptop si o boxa sau sunet si lumini profesionale?  Muzica live, DJ sau stilul tonomat? Oricare ar fi raspunsul poate iesi o petrecere reusita. Pentru ca atmosfera o face in primul rand publicul

Afla mai multe aici https://www.barblade.ro/petreceri-ultra-private/

Cum sa-ti alegi vinul ca un cunoscator cunoscand detalii despre cea mai povestibilǎ bauturǎ

Dincolo de măiestria vinificatorului, vinul este în primul rând expresia soiului de strugure, a solului în care este plantat şi a condiţiilor climatice din anul recoltei.

Toate aceste detalii sunt înscrise pe eticheta vinului şi te pot ajuta să faci o alegere inspirată dacă ştii să le decodezi.

Ce informaţii ne oferă eticheta vinului? Mona Arsulescu, de la vinuripovestite.ro, te învaţă sa-ti alegi vinul ca un cunoscator.

Denumirea vinului, podgoria şi soiul de strugure
În general, vinul se recomandă prin ceea ce se numeşte “denumire de origine” sau, în franceză, “apellation”. Acest termen înseamnă regiune viticolă definită geografic.

În Franţa, sistemul AOC (Apellation d’origine controlee) este o garanţie că ceea ce scrie pe etichetă chiar se află în sticlă.

Adică vinul chiar provine din zona, anul şi soiul de strugure menţionat pe etichetă şi că este produs conform unei metode specifice.

De asemenea, sistemul AOC impune prin legi detaliate ce tip de strugure poate fi plantat într-o anumita zonă şi stabileşte reguli stricte de culegere a strugurilor sau producere a vinului.

În Franţa sistemul AOC este respectat de toţi producătorii şi reprezintă o garanţie a calităţii.

O altă caracteristică a vinurilor franceze o reprezintă sistemul de clasificare a viilor, care diferă de la o regiune la alta.

De exemplu, în cazul Bordeaux-ului există menţiunea “Cru classé”.

Termenul “Cru” desemnează vinul provenit strict dintr-o anumită vie. În 1855, 61 de vinuri roşii din regiunea Medoc (şi unul din zona Graves) au primit titulatura de “Cru classé” şi au fost împărţite în cinci categorii.

De atunci şi până azi, doar vreo câteva alte vinuri au mai obţinut această titulatură.

O altă particularitate a vinurilor franţuzeşti constă în faptul că nu au specificat soiul de strugure pe etichetă.

Singura excepţie de la această regulă o întâlnim în regiunea alsaciană.

Lumea noua a vinurilor

În timp ce eticheta vinurilor franţuzeşti este centrată pe AOC, renumele podgoriei de unde vine vinul şi numele producătorului, eticheta vinurilor din “lumea noua”.

SUA, Africa de Sud, Noua Zeelandă, Australia, Chile, Argentina menţionează în plin plan soiul de strugure şi numele vinului. De obicei, este un nume ales din considerente de marketing.

Acest obicei de a da un nume vinului, fără să aibă vreo legătură cu via propriu-zisă, dar care prin promovare poate să singularizeze vinul şi să-l facă mai cunoscut, este din ce în ce mai uzual în toate zonele viticole.

Singurele regiuni care încă rezistă cu succes acestei tendinţe sunt cele cu tradiţie îndelungată, care produc unele dintre cele mai scumpe şi mai celebre vinuri: Bourgogne, Bordeaux, valea Rinului.

Conţinutul de zahăr

Vinurile se clasifică şi în funcţie de cantitatea de zaharuri pe care o conţin.

Zaharuri rămase din procesul de fermentaţie şi nu adăugate – menţionată de obicei, pe etichetă :

“sec” înseamnă 2- 4 grame de zahăr la litru

“demisec” între 4 şi 12 grame la litru

“demi-dulce” între 12 şi 50 de grame la litru

un vin “dulce” are peste 50 de grame la litru

Concentraţia de zahăr din vin, depinde însă şi de obiceiurile culturale. Dacă un vin roşu sec franţuzesc are în mod normal până în 2 grame de zahăr la litru. Vinul românesc considerat sec poate avea frecvent 4 grame la litru şi uneori chiar peste 4 grame.

Mai mult chiar, pe piaţa franceză de vin, piaţă educată şi cu tradiţie, menţiunea “sec” pentru anumite vinuri e considerată de la sine înţeleasă. Veţi descoperi foarte multe vinuri franţuzeşti roşii care nu au menitunea “sec” pe etichetă.

Continutul de zahar al vinurilor spumante

Când vine vorba de vin spumant sau de şampanie, trebuie să ştiţi că menţiunea sec nu înseamnă 2- 4 grame de zahăr la litru, ci mult mai mult – între 17 şi 35 de grame.

Şampania are un regim special, datorat specificului său de fabricaţie. După ce procesul de fermentaţie în sticlă a încetat, şi şampania a stat în cramă cam 12- 18 luni, sticla este desfăcută pentru a fi înlăturată drojdia care a ajutat la fermentarea vinului.

În timpul acestei operaţii o mică parte din lichidul din sticlă se pierde. Sticla se completează cu un sirop numit “lichid de expediţie sau de dozaj”. Acesta are în compoziţie zahăr din trestie de zahăr şi vin vechi sau must.

Şampania se clasifică în funcţie de concentraţia în zahăr a lichidului de expediţie astfel:extra-brut, brut, sec, demi-sec, dulce.

Brut înseamnă 12 – 20 grame de zahăr la litru, sec 17-35 grame la litru, demi- sec până la 50 de grame de zahăr la litru, dulce peste 50 de grame la litru.

Anul recoltei

Atunci când apare pe etichetă înseamnă că, în mod obligatoriu, tot vinul provine din struguri culeşi în acel an. Anul recoltei, numit “millésime” în franceză, este un detaliu foarte important în cazul vinurilor de colecţie.

În Franţa, există tabele cu ani de producţie. Excepţionali, foarte buni, buni sau comuni.

Pentru fiecare regiune în parte, şi chiar podgorie, iar preţul vinului se stabileşte în funcţie şi de acest criteriu. Le puteţi găsi cu uşurinţă pe internet.

Ce înseamnă un an bun pentru vin ?

În general, ceea ce se ia în considerare sunt condiţiile climatice ale anului respectiv care influenţează procesul de măturare al strugurelui.

Ele determină dezvoltarea echilibrată a tuturor componentelor sale, condiţie necesară pentru armonia vinului.

Sunt consideraţi ani buni pentru vin cei cu ploaie îndestulătoare primăvară, veri însorite şi toamne blânde şi lungi.

Când condiţiile climatice sunt îndeplinite, strugurii sunt bogaţi în zaharuri şi arome. Vinul are complexitate şi potenţial de învechire.

Totuşi, nu trebuie uitat că la potenţialul de învechire al unui vin mai contribuie şi alţi factori : natură solului, vârsta viţei, randamentul, data culesului şi modul de vinificare.

Ce sunt sulfiţii şi ce caută în sticla de vin?

Sulfitii sunt compuşi chimici pe bază de sulf, dintre care cel mai întâlnit în tehnologia de vinificaţie este dioxidul de sulf (SO2).

Citeste tot articolul aici: https://www.barblade.ro/…/…/18/alegi-vinul-ca-un-cunoscator/

Polițiștii au intervenit cu "CADOURI" de 30.000 de lei la o nuntă

 Polițiștii au intervenit cu "CADOURI" de 30.000 de lei la o nuntă cu peste O SUTĂ de persoane ținută la cort

O nuntă la care participau peste 100 de persoane a fost întreruptă de poliţiştii buzoieni, în cadrul unei acţiuni de control, potrivit news.ro.

Evenimentul se desfăşura într-un cort din comuna Verneşti, iar după intervenţia poliţiştilor mai bine de jumătate din nuntaşi au fost evacuaţi.

Organizatorul şi firma respectivă au primit amenzi de 30.000 de lei.

”La momentul controlului, în interiorul incintei se aflau 110 persoane care participau la o nuntă. Poliţiştii au adus la cunoştinţa organizatorului prevederile legale şi au pus în vederea acestuia să se conformeze normelor impuse în contextul pandemiei Covid-19. În scurt timp deficienţele au fost remediate, însă atât organizatorul, cât şi agentul economic au primit sancţiuni în valoare de 30.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de Poliţia Judeţeană Buzău.

După plecarea poliţiştilor, la evenimentul respectiv au rămas doar 50 de nuntaşi care şi-au continuat petrecerea în aer liber conform reglementărilor în vigoare.

Sursa: stiripesurse.ro

 Pandemic proof events

P.U.P. by Barblade

soon to be revealed


5 motive intemeiate sa ai un bar mobil la nunta


Toti avem nevoie de motive pentru tot ce facem. Tu faci nunta... si sigur ai motivele tale. Acum, ca o faci, intrii vrand nevrand in marea provocare a organizarii unei nunti si indiferent cine te ajuta vei avea de luat decizii. Multe decizii. Si pentru toate iti trebuie motive...

 

Bautura da dureri de cap

 

Si nu ma refer la acele dureri de cap care apar dupa ce ai consumat e-responsabil, ci la acelea pe care ti le poate da misiunea de a da de baut grupului tau.

 

Printre aceste dureri cele mai frecvente sunt cele date de calculul bugetului. Unde se duc banii, cat ar trebui, cat dai si cat face etc

 

Alta durere este cea provocata de necesarul de stock de bauturi. Cat se consuma vs cat ar trebui sa cumperi. Sefu de sala iti spune ceva, magazinul online iti spune altceva, barmanul iti spune ca stie el dar la final... toti iti dau tie ultimul cuvant...

 

Ma rog, am plecat de la motive...

 

Asa ca iata 5 motive intemeiate sa ai un bar mobil la nunta:

 

  1. Cresti gradul de confort pe care il au invitatii tai pentru ca au un barman cu care sa vorbeasca si sa le rezolve problemele. Nu spunem ca ceilalti nu rezolva problemele, trebuie doar sa-i gasesti...
  2. Nunta ta devine mai animata pentru ca invitatii au un loc cool unde sa se duca si sa se delecteze cu ceva. Nu ca o masa plina cu chestii de la Jumbo si o cutie mare cu un aparat foto in ea nu ar fi cool...
  3. Te ajuta sa scapi de stresul ca vei plati mai mult decat face pe bauturi. Nu spunem ca si pentru alte servicii exista stresul asta, florile sunt atat de frumoase si efemere...
  4. Oferi invitatilor tai un meniu serios de bar, unde fiecare isi gaseste ceva pe gustul lui. Cu asta nu vrem sa spunem ca meniurile clasice din locatii ar fi o gluma. De fapt, ba da, meniurile alea chiar sunt o gluma...
  5. Scapi de discutii inutile despre organizarea barului. Nu faci dute vino cu barmanii si locatia incercand sa-i faci sa colaboreze. Nu spunem ca asta ai face fara noi, dar spunem in schimb ca nici nu o sa umblii prin metro cu o zi inainte cautand cinestiece lichior

Motiv bonus:

·       Si bauturile au nevoie de un profesionist asa cum mancarea are nevoie de bucatar, florile de un florar, pozele de un pozar, servirea de ospatari si decorul de imaginatie

Incheiere

Ma super-bucur ca ai ajuns pana aici. Sper ca te-a ajutat ce ai citit... eu am scris pentru tine din suflet, si din experienta in speranta ca te va ajuta sa iei decizii cat mai bune cantarind motivele

Sper sa fi fost si amuzant... De obicei glumele adevarate sunt amuzante J))

Stiu ca nu te-am satisfacut indeajuns cu informatiile ascunse prin acest articol. Practice nici nu as fi avut cum. Ar fi fost prea lung si poate ai fi abandonat. Sau poate nu...

In orice caz, avem foarte multe informatii satisfacatoare de dat. Si vrem sa ti le dam. Si stim sigur ca te vor ajuta. Mai ales ca pot fi si personalizate. Trebuie doar sa intri in contact cu noi...

Poti incepe de AICI

PS1:

Daca vrei sa aflii mai multe despre cum te putem ajuta sa ai un bar dichisit afla mai multe despre programul nostru de consultanta AICI

PS2:

Daca ai o nunta sau o alta ceremonie privata poti gasi mai multe detalii despre aceste servicii AICI

Petreceri frumoase,